Održana debata Riskirati i/ili profitirati? u suradnji s HANFA-om

Udruga Financijski impuls organizirala je u suradnji sa Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga debatu o mirovinskim fondovima pod nazivom „Riskirati i/ili profitirati?“. Debata je održana u četvrtak, 21.5., u dvorani 3 Ekonomskog fakulteta u Osijeku s početkom u 11:00.

Provedbom reforme u hrvatskom mirovinskom sustavu došlo je do promjena te se ubuduće članovi fondova za 2. obvezni mirovinski stup trebaju odlučiti za jednu od ponuđenih kategorija: A, B ili C kategoriju, od kojih se svaka razlikuje prema količini rizika i načinu raspolaganja (ulaganja) sredstava mirovinskih obveznika. Studenti smjera Financijski menadžment Ekonomskog fakulteta u Osijeku debatirali su o tome trebaju li mirovinski fondovi ulagati u više ili manje rizične vrijednosne papire. U debati su sudjelovala dva tima – tim O koji je zastupao konzervativniji pristup, a čiji su članovi bili studenti Ante Čorić, Filip Hojsak, Mario Raič i Ana Zukolo, te tim D koji je zastupao rizičniji pristup ulaganju, a činili su ga studenti Matea Cvitanović, Gabriel Kajtazi, Davor Kljajić i Matej Vitez. Održana debata bila je zaista napeta i neizvjesna, a studenti su zaista odradili odličan posao zastupajući stranu koja im je povjerena u debati. Sam pročelnik Katedre za financije i računovodstvo, prof.dr.sc. Branimir Marković izjavio je da već dugo vremena nije održana ovako kvalitetna debata te da su svi studenti zaista zaslužili najvišu ocjenu – petice.

Mirovine su svakodnevna tema svih medija. Sve je veći znak pitanja nad mirovinama onih generacija koje tek sada izlaze na tržište rada. Debata je bila odlična prilika za studente i učenike srednje Ekonomske i upravne škole o tome što mogu učiniti po tom pitanju i osigurati si pristojan život i nakon umirovljenja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s