FIM na Danima hrvatskog osiguranja u Opatiji

Članovi predsjedništva na konferenciji
Članovi predsjedništva na konferenciji

Zahvaljujući HUO i gospodinu Hrvoju Paukoviću, članovi predsjedništva Financijskog impulsa imali su priliku od 4. do 6. studenog prisustvovati konferenciji „Dani hrvatskog osiguranja“ u Opatiji.

„Dani hrvatskog osiguranja“ su tradicionalna konferencija osigurateljne struke u Republici Hrvatskoj, koja se redovito održava od 2003. godine. Brojem sudionika, kvalitetom programa i medijskim odjekom „Dani hrvatskog osiguranja“ predstavljaju središnje mjesto okupljanja i najveći godišnji događaj osigurateljne struke u Republici Hrvatskoj. Primarni smisao konferencije je osigurateljnoj javnosti podastrijeti teme i probleme koji trenutno muče hrvatsko osiguranje, u namjeri da se oslika sadašnje stanje i usporedi sa standardima kojima se teži.“

3

Na konferenciji smo mogli poslušati izlaganja brojnih uglednih stručnjaka s nacionalne, regionalne i europske razine koji su prezentirali i komentirali aktualne teme vezane uz stanje i najnovija kretanja na tržištu hrvatskog i europskog osiguranja. Poseban gost i jedan od ključnih govornika bio je profesor Karel Van Hulle, „kreator“ novih pravila solventnosti i upravljanja rizikom za (re)osiguratelje. Solvency II, novi regulatorni okvir ukupnog poslovanja društava za osiguranje u Europskoj uniji, predstavlja jedan od najvećih izazova s kojima se danas suočavaju osiguratelji diljem Europe.

4

U panel raspravama panelisti su dali uvid u izazove i prilike promijenjenog okruženja kojima se susreću osiguratelji kao i pogled u budućnost osiguranja motornih vozila.
Uz brojna edukativna i zanimljiva izlaganja nazočili smo i dodjeli nagrada HUO i prezentaciji najboljeg nagrađenog znanstvenog rada. Također smo sudjelovali i na degustaciji čokolade u Milenij Choco World koja nas je sve oduševila i učinila nas ponosne što se i Hrvatska može pohvaliti svojom čokoladom.

Konferencija “Dani hrvatskog osiguranja” uistinu je bila jedinstvena prilika za nas buduće financijaše, koja je objedinila teoriju i praksu te nam omogućila stjecanje novih znanja i proširivanje postojećih iz područja osiguranja. Ovim putem još se jednom zahvaljujemo Hrvatskom uredu za osiguranje i gospodinu Hrvoju Paukoviću!

Tekst: Marija Ileš

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s