Članovi FIM-a prezentirali rad na međunarodnoj konferenciji u Pragu

prag4

Od 4. do 6. prosinca članovi Financijskog impulsa, Filip Hojsak i Mario Raič, su na međunarodnoj konferenciji Multidisciplinary Academic Conference on Economics, Management and Marketing in Prague 2015, Czech Republic  predstavili svoj rad, “Examination of Pre-insolvency Procedures in Central Europe” koji je nastao u suradnji i pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Domagoja Sajtera. Rad je dio projekta koji je financiralo Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, a tema rada predstavljenog na konferenciji je analiza predstečajnih postupaka u sedam različitih zemalja srednje i istočne Europe. Članovi udruge su s profesorom Sajterom predstavili svoje istraživanje u kojem su,pretraživanjem sekundarnih izvora podataka, utvrdili kako samo tri od sedam promatranih zemalja koriste predstečajne postupke kao način rješavanja financijskih poteškoća u poduzećima.

prag1

Osim u službenom dijelu konferencije, imali supriliku sudjelovati i u različitim popratnim događajima kao što su vožnja brodom po Vltavi i obilazak Praga uz vodstvo turističkog vodiča, pa su osim novih informacija iz područja ekonomije dobili priliku malo bolje upoznati grad u kojem se održavala konferencija. Jedan od zanimljivijih aspekata konferencije je i to što su na konferenciji sudjelovali stručnjaci iz različitih dijelova svijeta, pa su upoznali brojne ekonomsiste iz vrlo različitih zemalja, ali i kontinenata (Australija, Azija, Afrika).

prag2

Ovom prilikom Filip i Mario žele se zahvaliti mentoru profesoru Domagoju Sajteru i upravi Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji su im omogućili odlazak na ovu konferenciju. Rad Examination of Pre-insolvency Procedures in Central Europe možete pročitati niže.

Proceedings _MAC-EMM _2015_Prague

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s