EFOS – Radionice u suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika

 

Radionice u suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika predstavljaju novi oblik projektne suradnje između (I) Ekonomskog fakulteta u Osijeku kroz Katedru za financije i računovodstvo, (II) Udruge računovođa i financijskih djelatnika te (III) studentske udruge Financijski impuls. Temeljna ideja je da se studenti upoznaju s praktičnim primjerima iz područja financija i računovodstva, pri čemu su uz studente dionici članovi Udruge računovođa i financijskih djelatnika, stručnjaci koji imaju stručno i praktično iskustvo rada u mnogim poduzećima realnog i javnog sektora. U organizaciji radionice su sudjelovali i studenti udruge ¨Financijski impuls¨.

 

U okviru kolegija ¨KOMPENZACIJSKI MENADŽMENT¨, doc.dr.sc.Karačić je kao voditelj projekta organizirao radionice za studente 1.godine diplomskog studija (svi smjerovi), ali i za studente-članove udruge Financijski impuls. Temeljna ideja radionice je povezana sa sadržajem kolegija koji se zasniva na plaćama i ostalim oblicima materijalnih i nematerijalnih nagrađivanja zaposlenika te vrednovanju posla. Radionica je održana u prostorijama Udruge Računovođa i financijskih djelatnika, 11.04. i 13.04.2016. godine.

 

Program radionice:

1.) Porezna uprava (Zvonimir Pavić)

tema: Dohoci i primanja zaposlenika – kroz oporezivanje

2.) Saponia (Gordana Rajhl, Danica Vukosavljević)

tema: Sustav plaća i nagrađivanja kroz strukturu radnih mjesta u velikom poduzeću

3.) Akcepta (Valentina Toth)

tema: Mala poduzeća; obrti i d.o.o. – poduzetnici i plaće

 

Studenti su aktivno sudjelovali u radionici i imali su priliku naučiti mnogo više o dohocima i svim oblicima primanja, o razlikama između ugovora o radu i ugovora o djelu, o sustavima plaća u malom i velikom poduzeću te o dokumentaciji koja evidentira sve vrste dohodaka i primanja. Galeriju slika možete naći na ovom linku.

U okviru projekta, sljedeća radionica će se održati tijekom jeseni, na temu proračuna i proračunskog računovodstva.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s