Godišnje okupljanje hrvatskih ekonomista u Opatiji

FIM na 24.  tradicionalnom znanstveno-stručnom savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista u Opatiji:

Članovi studentske udruge Financijski impuls, zahvaljujući  ambicioznoj i proaktivnoj docentici Nataši Drvenkar te uspješnoj suradnji Ekonomskog fakulteta u Osijeku s Hrvatskim društvom ekonomista, posjetili su 24. tradicionalno znanstveno-stručno savjetovanje: „Ekonomska politika Hrvatske u 2017.“ koje se održalo u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji od 9. do 11. studenoga 2016. godine.

fim-2

Cilj cjelokupnog programa je godišnje okupljanje hrvatskih ekonomista potaknuto osnovnom misijom povezivanja znanosti i struke s politikom radi razmjene ideja i pogleda o konceptu i strategiji Republike Hrvatske.

Naši studenti imali su priliku sudjelovati 10. studenoga na panelu pod nazivom: „Aktualna istraživanja“ tijekom kojeg su predstavljeni znanstveni radovi profesora Ekonomskih fakulteta iz Hrvatske. Teme znanstvenih istraživanja obuhvaćale su različita područja ekonomije, primjerice javni dug i fiskalni rizici Europske unije, kreativnost i inovativnost, fiskalna politika, razina financijske pismenosti hrvatskih studenata i slično. Između ostalih, imali smo priliku čuti i nešto o zanimljivom istraživanju našeg izvanrednog profesora Domagoja Sajtera i njegovog asistenta Dražena Novakovića pod nazivom: „Komparativna analiza mirovinskih fondova u Hrvatskoj i Europi“.

Treći dan znanstveno-stručnog savjetovanja bio je posvećen studentima ekonomije i susretu studenata s korporativnim sektorom. U sklopu programa održana su dva panela s predsjednicima i članovima uprava uglednih tvrtki, direktorima i voditeljima ljudskih potencijala s osvrtom na bitne kriterije pri zapošljavanju diplomiranih ekonomista. U trećem panelu: „Kako početi – Izazovi tržišta rada“, koji je moderiran od strane docentice Nataše Drvenkar, sudjelovali su studenti s različitih Ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj. Studenti su kroz interaktivnu raspravu izložili svoja profesionalna očekivanja u skoroj budućnosti te dali prijedloge i postavili pitanja o trenutnoj situaciji na tržištu rada.

fim-4

Susret studenata i korporativnog sektora u Opatiji bila je iznimna prilika za buduće diplomirane ekonomiste da se upoznaju sa stanjem na tržištu rada te da dobiju dodatnu motivaciju za uključivanje u različite studentske i poslovne aktivnosti kako bi se danas – sutra istaknuli iz mase prilikom traženja i pronalaska odgovarajućeg posla.

Autor: Brdarić Tomislav

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s