Europski tjedan novca

Europski tjedan novca (European money week) projekt je koji se održava širom Europe, s ciljem obrazovanja populacije i podizanja svijesti o financijskoj pismenosti. U proteklih nekoliko godina obilježavanje Europskog tjedna novca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od strane Financijskog impulsa okupilo je brojne financijske stručnjake iz Republike Hrvatske te privuklo više od 500 sudionika. Stoga ne čudi činjenica da je i ovogodišnje obilježavanje Europskog tjedna novca prošlo izuzetno uspješno. Naime, 34 člana udruge Financijski impuls kroz 5 mjeseci priprema uspjelo je organizirati događaj u trajanju od 3 dana kroz koja su predavači iz cijele Hrvatske održali brojna zanimljiva predavanja i kreativne radionice pred više od 300 zainteresiranih posjetitelja.

Kruna obilježavanja Europskog tjedna novca je nagrada za kroz godine uloženi trud u organizaciju ovog događaja došla je u petak, 17. ožujka 2017. godine, kad je Financijski impuls dobio nagradu za najbolji studentski projekt u Republici Hrvatskoj na Kongresu studentskih udruga 2017. za projekt „Europski tjedan novca“.

Također, ovim putem, želimo se zahvaliti mentorima, profesoru Domagoju Sajteru i docentu Domagoju Karačiću koji nas već dugi niz godina podržavaju te usmjeravaju u radu, svim članovima Financijskog impulsa koji svojim idejama, trudom i zalaganjem pomažu razvoju Udruge, gostima predavačima na dolasku, Studentskom zboru Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji već dugi niz godina prepoznaju kvalitetu našeg rada te sufinanciraju naše projekte, Upravi Ekonomskog fakulteta u Osijeku koja nam daje prostor i logističku podršku koja nam je potrebna za rad, našim donatorima i sponzorima bez kojih ne bi bili u mogućnosti odraditi kvalitetan projekt – HS Internet, Meggle, Iločki podrumi, Karolina te Savjet mladih Grada Osijek. Naravno, jedno veliko posebno hvala ide svim posjetiteljima Europskog tjedna novca koji su svojim prisutstvom podržali rad Udruge te stekli brojna korisna znanja iz područja financija. Nastavite nas pratiti i vidimo se na nekom od brojnih zanimljivih projekata koje Vam pripremamo!