Financijski impuls na COSA kongresu „Od studenta do lidera!“

 

Naši članovi su drugu godinu za redom sudjelovali na COSA kongresu. 2. kongres Udruga Studenata Republike Hrvatske održao se 13. svibnja 2016. godine u prostorijama Veleučilišta VERN’ u Zagrebu u organizaciji Udruge studenata VERN’-a. Cilj kongresa bio je  razmjena iskustava mladih proaktivnih ljudi koji su članovi različitih studentskih udruga te edukacija putem inspirativnih govora perspektivnih predavača na primjerima iz prakse.

COSA - 2

Odlično osmišljen program pratilo je nešto više od 60 studenata koji su u ugodnoj atmosferi poslušali jedno predavanje i dva panela. U prvom panelu, koji je moderirala Nevena Rendeli, novinarka HRT-a sudjelovali su Siniša Drobnjak, vlasnik tvrtke S.D. Informatika, Kristina Ercegović, voditeljica tvrtke „Zaokret“ u sklopu koje projektom Business Café-a umrežava male poduzetnike te Davorin Štetner koji se našao u ulogama od osnivača tvrtke, preko pilota i skipera pa sve do člana Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske i člana Hrvatske mreže poslovnih anđela. Panelisti su kroz svoje gostovanje pokušali uputiti studente kako pretočiti vlastitu ideju u poduzetnički pothvat s naglaskom na konstantnu borbu kako bi došli do cilja. Prethodno nam potvrđuje i glavna poruka gospodina Davorina Štetnera koja glasi: „Just fight, just fight, just keep fighting!“.

COSA - 3

Nakon prvog panela uslijedilo je gostujuće predavanje Luke Sučića iz Hub: Raum-a Krakow gdje predstavlja tvrtku na događajima i podupire start-upove. Gospodin Sučić istaknuo je da je danas, kad se svijet mijenja neviđenom brzinom, kontinuirana edukacija ključ uspjeha.

COSA - 4

Drugi panel bio je rezerviran za osobe iz medija te su u istom sudjelovale Lana Banely, bivša reprezentativka u taekwondou te novinarka HRT-a i Aleksandra Milinković, radio ENTER. Panelistice su, pod vodstvom moderatorice Martine Validžić, pokušale dočarati važnost osobnog truda i znanja kako bi se probili u poslovnom svijetu. Opisale su svoj trnoviti put do željenog zaposlenja koji je zapravo rezultat predanog rada.

COSA - 5

Za kraj kongresa, kako i priliči, organizirano je predstavljanje i nagrađivanje najboljeg projekta 2014./2015. u organizaciji studentskih udruga koje su ocjenjivali panelisti Kongresa na temelju kreativnosti, kvalitete i praktičnosti izvedbe projekta. Najboljim projektom akademske godine 2014./2015. proglašen je „Globalni tjedan poduzetništva“ studentske udruge EWoB koja djeluje na našem fakultetu.

Ovaj jednodnevni kongres, „Od studenta do lidera”, bio je prilika za stjecanje novih znanja, proširenje vidika te ostvarivanje novih kontakata koji su bitni za razvoj karijere današnjeg studenta, a budućeg lidera!

 

 

Autor: Tomislav Brdarić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s