Pametni Investitor: Konačni rezultati

NAJ Portfelj AntBuslj pobjednik natjecanja „Pametni investitor“

 

Višemjesečne napetosti Pametnog investitora napokon su privedene kraju. I službeno je završilo prvo studentsko natjecanje u trgovanju dionicama – Pametni investitor koje je iznjedrilo svoje pobjednike, ali i ukazalo na nove mlade snage koje uspješno trguju s dionicama te koje posjeduju potencijal za daljnji razvoj u uspješne investitore.

Studentska udruga Financijski impuls u suradnji s Udrugom malih dioničara “Valamar Riviere d.d.” organizirala je natjecanje u trgovanju dionicama „Pametni investitor“ koje je trajalo od veljače do srpnja 2016. godine te se odvijalo na platformi mojedionice.com.

Tijekom nešto više od šest mjeseci 57 sudionika natjecanja pokazalo je svoje znanje, ali i spretnost te sreću u trgovanju dionicama. Natjecanje, iako na prvi pogled lako i jednostavno, iziskivalo je od sudionika konstantno praćenje kretanja cijena dionica kao i namjere te aktivnosti koje je poduzimao menadžment (uprava) poduzeća. Najuspješniji u tome bio je Ante Bušljeta sa svojim portfeljom AntBuslj koji je imao kontinuirano vodstvo na vrhu tablice od 15.3. sa 12,8% prinosa pa sve do samog kraja natjecanja, 15.7.2016., sa 31,64% prinosa. Promatrajući pobliže sami portfelj pobjednika može se uočiti kako je tijekom cijeloga natjecanja izvršena samo jedna promjena portfelja i to od početnih dionica Adris grupe d.d., Đure Đaković Holdinga d.d., Ericssona Nikole Tesle d.d., Končara d.d., Kraša d.d. i Viadukta d.d. početkom travnja načinjena je promjena tako da su u portfelju AntBuslj bile samo dionice Đure Đaković Holdinga d.d., Valamar Riviere d.d. te Sunčanog Hvara d.d. Za razliku od našeg pobjednika Ante Bušljete, drugoplasirana Maja Živković u svojem portfelju majaroux od početka do kraja natjecanja imala je iste dionice – AD plastik d.d., Đuro Đaković Holding d.d. i Genera d.d.

staraKako ne bi sve ostalo samo na pukom fiktivnom trgovanju dionicama koje su natjecatelji igrali tijekom proteklih mjeseci u sklopu Pametnog investitora, a povodom Europskog tjedna novaca te u suradnji s Udrugom malih dioničara “Valamar Riviere d.d.”, tijekom mjeseca ožujka posjetili su nas Dean Rnjak, predsjednik Udruge malih dioničara “Valamar Riviere d.d.”, te Marko Čižmek, član uprave Valamar Riviera d.d. koji su sudjelovali na panelu pod temom  “Gdje je tržište kapitala Republike Hrvatske?”. Sasvim sigurno je kako je ovaj panel otvorio neke nove vidike studentima prema tržištu kapitala, a u razmjeni stavova i razmišljanja nakon panela studenti su mogli dobiti i  detaljnije informacije o stanju domaćeg tržišta kapitala.

Sudjelovanjem u Pametnom investitoru pobjednik Ante Bušljeta osvojio je ljetovanje u Poreču u hotelu Valamar Zagreb Hotel 4* kojim ga nagrađuje Valamar Riviera d.d., dok je drugoplasiranu Maju Živković nagrađuje Zagrebačka burza i to jednodnevnim tečajem po izboru na Akademiji Zagrebačke burze. Nagrađenima čestitamo, a sve ostale pozivamo da se prijave na sljedećeg Pametnog investitora.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s