Financijski impuls u Ljubljani

Stručno putovanje studentske udruge Financijski impuls u Ljubljanu

Studentska udruga Financijski impuls nastavlja s tradicijom organizacije stručnih putovanja za studente Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Ove godine, 6. prosinca stručna ekskurzija organizirana je u Ljubljani, gdje je u pratnji docenta Domagoja Karačića išlo šezdeset i dvoje studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Stručna ekskurzija organizirana je kako bi studenti posjetili Centralnu banku Slovenije i Ekonomski fakultet u Ljubljani te se upoznali sa znamenitostima grada. U Centralnoj banci Slovenije studenti su se upoznali s radom i svrhom postojanja Centralne banke Slovenije dok su na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani poslušali predavanje kroz koje im je pobliže prikazan internacionalni aspekt studiranja na istom.

slika-ljubljana-9

S obzirom da je cilj Financijskog impulsa širenje znanja studenata na polju financija prvi dan u Ljubljani studenti su dobili priliku naučiti o monetarnom sustavu Republike Slovenije te konverziji novca iz dolara u euro prilikom ulaska Slovenije u Europsku Uniju. Predavač Darko Bohnec, vice guverner Centralne banke Slovenije, studentima je objasnio probleme s kojima se Republika Slovenija susretala u tranzicijskom razdoblju te s kojima se i danas susreće. Pomoću financijskih izvješća i grafova studenti su saznali bitne podatke za strukturu i napredak Centralne banke Slovenije koji bi im mogli poslužiti kao dobar primjer rada.


slika-ljubljana-3

Drugi dan, pri posjeti Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, predavač Mirzad Brkić predstavio je fakultet i rad internacionalnog ureda. Mogućnosti koje nudi Ekonomski fakultet u Ljubljani kao i okruženje internacionalnih studenata iz raznih djelova svijeta, pohađanje nastave na engleskom jeziku i velika umreženost neka su od obilježja studiranja u Ljubljani. Sve to, uz moguće usavršavanje i studiranje u najprivlačnijim djelovima svijeta zaintrigiralo je prisutne studente. Naglasak je stavljen na internacionalno učenje gdje studenti upoznavanjem različitih kultura šire vlastite horizonte i stječu kvalitete i vještine, ne samo na nacionalnom nego i na globalnom tržištu. Interijer fakulteta zavidno je uređen, a usluge pružene studentima kao što su kantina, knjižnica te ostali objekti za druženje, učenje i odmor građeni su prema višim europskim standardima.

slika-ljubljana-7Istoga dana, studenti su, osim posjeta Ekonomskom fakultetu u Ljubljani posjetili neka od najpoznatijih mjesta u gradu. Stručni vodič, gđa. Varja, pobrinula se da svaki kutak grada postane istražen, zabilježen i upoznat. Kroz nekoliko sati, u ugodnom društvu studenti su uživali u ljepotama Ljubljane uz povijesne osvrte, legende te narodne priče i kulturne znamenitosti. Također, studenti su uživali u Adventu koji je prepun glazbe i raznih kulturnih događaja na otvorenom.

 slika-ljubljana-6Prilikom posjeta jedne od najljepših europskih prijestolnica studenti su imali priliku dobiti uvid u poslovanje Centralne banke Slovenije te steći znanje u rješavanju financijskih problema. Na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani snažnom se motivacijom ukazalo na mogućnosti koje se pružaju svim studentima kako bi dobili globalne vještine i znanja koje se cijene na suvremenom tržištu rada. Stoga se radujemo sljedećim stručnim putovanjima jer kroz učenje i upoznavanje novih kultura studenti dobivaju priliku međusobno se upoznati te zajedničkim snagama i idejama djelovati ka boljitku unutar zajednice, ali i šire!

slika-ljubljana-10

Napisala: Jona Tonković

Fotografije: Jona Tonković

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s